northlacrosse.blogg.se

1/3 Landslagsträff och skypedate!

Kategori: Vägen till VM

Vilodag idag.
Ikväll så träffades en tredjedel av landslaget(!) och tog någon en ny Luleåbild för att välkomna våra nya landslagsmedlemmar från Luleå till laget!

Vi hade även en dejt via skype med Claire och Lottie som befinner sig i London för tillfället. När man snackar om träning och Lacrossens framtid såhär, så pirrar det lite lätt i magen. Måste nypa mig själv i armen ibland för att fastställa att det verkligen är på riktigt...

 
Mysigt med Lacrossehäng!
x A-K

Lasquash.

Kategori: Vägen till VM

Äntligen!
Har i en veckas tid haft förbud mot att hålla i ett cross.. Men nu så känns äntligen muskeln bra och idag testade jag att köra lite lugna wallballs innan skolan idag. Gick jättebra, lite trött i armen bara. Ska såklart ta det lugnt framöver så att jag inte åker dit på en inflammation igen.
 
Passande bild i våran Squash-hall ;)
 
Nu ska jag ut och springa med Hedvig, det blir intervaller a la Eric runt sjön och imorgon blir det Lasquash 07.00 innan skolan igen. 
 
Matematiken får vänta.
x A-K

Tandskydd

Kategori: Vägen till VM

Yeay!!! Våra nya tandskydd kom me dposten idag :D :D :D
Specialbeställda inför VM såklart ;)
 
Visst är dom fina?
 
Har suttit i skolan fram tills nu (19.00), nu ska jag ut på en springtur runt sjön. Order från Eric...
Tråkigt som tusan att springa, vill bara spela Lacrosse istället! Men har åtminstone +16 och blå himmel, så det lär vara fint runt sjön misstänker jag :)
Sedan blir det nog en tidig kväll för att orka med dagens äventyr som funktionär på stadsmaran.
 
 
Nu ska ja ut å svettas!
x A-K

En till!

Kategori: Vägen till VM

Två tjejer i landslaget fick tyvärr inte delta i VM i sommar på grund av att de saknade nationella rättigheter.. Så himla tråkigt! =(
Så därför skulle jag vilja presentera och välkomna en ny landslagsbrud:

Hedvig Von Beetzen från Luleå och LTU!
Nu är vi totalt sett sju stycken brudar från LTU och StiL Lacrosse i landslaget.

Mer taggade brudar får man leta efter ;)
  • Anna-Klara Nilsson
  • Tove Björklund
  • Anneli Jonsson
  • Kristin Jonsson
  • Pernilla Malmgren
  • Hedvig Von Beetzen
  • Claire Karlsson (och såklart gamlingen räknas också)

LTU representing
x A-K
 

Hårdträning och plugg

Kategori: Vägen till VM

Tjena allesammans!
Nu sitter jag och skriver på en projektrapport, mindre kul...
Igår så tränade jag först ett pass lacrosse (målvaktsträning) det är så himla gött att alla är så hjälpsamma här uppe i norr! Det gör verkligen träningen tio gånger lättare! Efter det så cykla jag hem fort som blixten för att fortsätta med lite intervallträning.

Efter det så var det dags för sängen för att sedan några timmar senare dra till squashhallen för att köra lite lasquash som AK så fint kallar det! Nu är jag trött..

I eftermiddag är det lacrosseträning igen...mitt liv består för tillfället av väldigt mycket lacrosse, men det är riktigt nice!!

Har även införskaffat ny klubba...men den är under konstruktion! Ska knyta om den helt och hållet!! Men såhär såg den ut från början. En vanlig goalmaster är det...

Ha de gött!! //Pernilla

Överbelastning

Kategori: Vägen till VM

Antar väl att alla inlägg inte kan vara roliga i en blogg om man ska skriva om allt som händer. Jag har lyckats överbelasta mina underarmar och fått en liten inflammation i musklerna. Dock så borde jag vara tillbaka på banan igen till helgen om jag vilar ordentligt! Träffade några blivande sjukgymaster på universitetet idag som nyfiket undersökte mig och gav mig dommen.. Får inte spela Lacrosse på flera dagar!! 
Missade dagens shootingsession och missar morgondagens Lacrosseträning =(
Det blev istället spinning, 4 minuters intervaller med maxpuls, snuskigt jobbigt. Och resten av veckan blir kondition/benträning. Nu får överkroppen vila sig i form :) Det är viktigt med vila också.

Världens bästa Eric Rylén kan man alltid lita på när man går sönder. Lite tejp som plåster på såren fixar allt!
För er som inte vet är Eric en kille som spelar I StiL Spartans Lacrosse i Luleå och läser sista året till sjukgymnast. Han är även Svenska damlandslagets allra egna sjukgymnast och viktigast av allt en av mina bättre vänner!
 
Nu blir det mat och lite depp i soffan!
...kanske lite choklad också.
x A-K

Träningshelg i Luleå

Kategori: Vägen till VM

I helgen hade vi träningshelg i Luleå i syfte om att spela ihop oss lite inför SM som kommer att hållar 7-9e Juni.
Rebecka & Markus kom upp för att spela med oss i helgen. Det var så himla kul att få träffa dem! De ha vart i Nya Zeeland och jobbat/spelat Lacrosse en period, men är nu tillbaka till Sverige :)

Vi hade hyrt Tunavallen för att få spela på en riktig plan. Det blir så stor skillnad att spela Lacrosse så fort man får komma ut på lite större ytor. Det blir mycket roligare!! och jobbigare... I slutet av träningsdagarna spelade vi match, tjejerna mot killarna med tjejregler. Killarna fick kämpa för att inte förlora, och dag 2 vart det tillåme oavgjort ;) Efter 7 timmar Lacrosse  och två dagar senare så tror jag att jag kan tala för alla i SM-uppställningen när jag säger att vi känner oss redo och vi tror att vi kan åtminstone ge Farsta lite motstånd i år! Vi kommer även att få lite värmländsk försträrkning utöver det ;) Blir nog skitbra!
Vädret var på vår sida också i helgen, 20+ och strålande sooool! Helt underbart, spelade bara i sportbh och shorts.
 
På lördagkväll grillade vi och latjade lite med varandras stickor, tills vi nästan somnade. Underbar helg!

Det var en hel del packning som vi släpade med oss ner till Tunavallen. Fick nästan plats i bilen...

 
Jag fick hjälp av Markus att knyta om min klubba så att den blev laglig. Är dock osäker om den är laglig ännu, verkar inte som att shootingstring får gå runt plasten...
Men det löser vi en annan dag, nu ska jag lära mig allt om trippelintergraler och kväll har smågrabbarna styrt en shootingsession på Pernrilla,det bli kul!
 
Underbara helg med
underbar sport,
 x A-K

Squash

Kategori: Vägen till VM

Har precis ätit frukost efter min första Squashmatch!!
Det gick ganska bra, i början så missade jag till å med bollen! Så de va ganska dåligt. Men när jag väl träffade så fick jag iväg en del riktigt bra bollar tillslut. Min motståndare, Patrik, en Lulebo på 30 vårar, som har spelat Squash i tre månader fick iaf slita hårt för att ta mina bollar. Men om han ville så hade jag inte en chans på hans. Tur han är snäll! Vi räknade inte poäng, så vi kan väl säga att de vart lika? ;)
Hade dock lite svårt att hålla racket som man skulle, smygcradelade emellanåt med fingrarna ;)
 
Blå himmel i Luleå idag, tungt att sitta fängslad inne vid matteboken.
Resten av dagen väntar dubbelintergraler och polära koordinater...
Tar fysiskt ledigt resten av dagen och vilar kroppen lite. Men taggar psykiskt för träningshelgen som startar imorgon :D
 

Det var inte sista gången jag spelade Squash!
x A-K

Puh!

Kategori: Vägen till VM

Har ingen spännande bild från dagens träning tyvärr, men tänkte skriva några rader ändå :)

I morse var jag på gymmet 07.00 och körde Lasquash med Tove. Det gick jättebra faktiskt, tränade på min "Resting position" som jag lärde mig allt om igårkväll när vi tittade på en DVD med Lacrossetutorial som vi fått av underbara Lottie :) Allting gick så himla mycket bättre så fort jag började med det, tänk att en sådan liten skitgrej kan göra så mycket!!  Att jag inte snappat upp det tidigare?! På slutet så testade vi på att köra backhand-quicksticks. Det var jättekul! Mycket roligare än vanliga, de börjar bli lite förlätta nu för att vara utmanande. Känner mig också hyffsad på vänster hand, är fortfarande lite feg och känner mig lätt bekväm att använda höger många gånger istället. Men de flesta passar och skott sitter med vänster nu :) Eller ja, ibland iaf ;)

Efter skolan vid femtiden körde vi en målvaktsträning med Pernilla. Sebastian (herrlagets målvakt) är så himla duktig målvakt och lärare! Han är guld värd för att han ställer upp och hjälper oss. Några av grabbarna dök också upp och hjälpte till att skjuta. All hjälp uppskattas grymt mycket, tack för det killar!
Pernilla har blivit bättre tycker jag, men hon har en lång väg kvar. Det är bara å öva på bruden, du gör framsteg!
Jag passade på att öva på att precisionskjuta med min vänstra hand nu när vi inte fick ta i allt vi hade. Gick ok.

Sedan efter målvaktsträningen så sprang jag och körde ett Cardiocross pass med några från klassen. Det var ett år sedan jag körde ett sådant pass. Men shit vad kuuuul det var! Svettades så mycket att det rann ner i ögonen och sved! Grymt skönt att få köra igenom kroppen lite. Tungt för benen var det, men väldigt bra övningar idag där man kunde fokusera på styrka och explosivitet :)
 
Puh! Tre pass idag, nu är klockan 21.00, jag har båda ätit och duschat. Är helt slut så tänkte faktiskt hoppa i säng och sova!
Innan skolan imorgon ska jag upp och köra en Squashmatch (riktig squash, inte Lacrosse) för första gången någonsin faktiskt. Ska bli sjukt spännande för jag har ingen aning om hur man gör, kanske ska googla lite videoklipp innan jag somnar ;)
 

Det var allt för mig idag!
x A-K


Välkommen målis!

Kategori: Vägen till VM

Vi har nu äran att presentera vår nya landslagsmålis Pernilla! Verkligen jätteroligt att hon fått chansen att vara målvakt för det svenska laget under VM och hon tränar nu för fullt för att kunna vara i sin bästa form under mästerskapet. Vi andra tjejer (och killar!) gör allt vi kan för att hon ska kunna få träna mycket.

Vi säger bara välkommen Pernilla! Du är oerhört uppskattad :)

Träning och London

Kategori: Vägen till VM

Ja, det kanske är dags att jag också gör premiär på den här bloggen. Har tränat två pass idag. I morse körde jag wallballs i Squashhallen innan skolan började, (brukar kalla det Lasquash!)  och nu är jag precis hemkommen från ett tungt benpass på gymmet. Har inte tränat tung styrketräning för benen sedan i Juni 2012 på grund av min skada i baksida lår. Så det kändes riktigt bra att äntligen bara tillbaka på banan. Imorgon ska jag köra intervallträning med Anneli och Tove, det kommer att bli tungt.. 

Tänkte börja med att lägga upp några bilder från London.
 
Det var underbart väder! + 2+ grader och sol i London (korsitaket) Har saknat att få träna i bara shorts och linne, fick en snygg bränna på dessutom ;) Här ser ni oss på lunchrast, jag och Tove äter varsin Paprika. Vi fick improvisera lunch ena dagen ;) Alla skrattade åt oss, men gott var det!

Efter helgen slut  och fyra matcher senare så var vi alla rätt trötta i kroppen och nöjda med våra insatser. Här ser ni oss vänta på tåget som ska ta oss in till centrala London :)
Helgen var fruktansvärt lärorikt, men tuff. Längtar massor efter nästa match, Svenska mästerskapet kan inte komma nog tidigt!! 
 
Jag packade lätt dit, men hem fick jag med mig 47 st t-shirts som vägde 12 kg totalt. Min väska var fullpackad och lätt överviktig. Kände mig som en packåsna..

Här ser ni tröjjorna vi säljer för att finansiera vår resa till Kanada. Lacrosse är en liten sport och därmed är det svårt att få sponsorer och pengar till klubben. Dessutom är det första gången som Svenska damlaget ställer upp i Lacrosse-VM, så inga undansparade pengar finns.. Vi säljer därför tröjjor för att kunna betala för våra matchställ, sjukgymnast och liknande. Varje spelare får stå för alla utgifter själva, så vi jobbar hårt med att söka sponsorer och samla in pengar på alla sätt och vis för att få ner kostnaderna. Så om någon är intresserad av att stödja Svenska damlandslaget ekonomiskt och hjälpa oss på vägen mot Kanada är ni varmt välkommen att kontakta någon utav oss om ni vill sponsra eller köpa en tröjja :)
 
Fick även med mig denna solstråle hem till Sverige, min nya skönhet har legat på sträckbänken ett par dagar nu och ska få börja komma in i matchen på Onsdag, ser fram emot det!

Det var nog allt för mig för denna gång!
X A-K

Stöd från hemmaföreningen

Kategori: Vägen till VM

För att uppmärksamma att vi kommit med i landslaget finns vi nu med på en stor digital affisch i receptionen på MIttLivsStiL. Ovant att se sig själv där när man går till gymmet, vilket är många gånger i veckan nu för tiden :) 
 

Passar i solen!

Kategori: Vägen till VM

 
En lat söndag med lite passar i solen! Det går alltid att spela Lacrosse :) 

Planering inför SM

Kategori: Vägen till VM

Ikväll har vi suttit och planerat inför nästa helg då vi får besök av Rebecka Forsberg, som ska spela med Lynx under SM. Vi tänkte därför passa på och fylla helgen med mycket Lacrosse och häng, vilket ska bli extra kul nu när vi jobbar inför ett mål - att ge Stockholm en riktig match!!
 
 
Anneli & AK i våra väldigt fina T-shirts!
 
Hej hopp/ Tove

Back from London Training

Kategori:

Nu har vi tillbaka i Luleå efter en fantastisk träningshelg med landslaget i Cobham, London.

Under helgen har vi spelat fyra matcher. Två på lördagen och två på söndagen. Inte undra på att vi är lite sega i kroppen! Så otroligt roligt att äntligen få spela våra första matcher tillsammans som ett lag. Man behöver spela ihop sig för att laget ska fungera och vi utvecklades mycket under helgens gång :) Vi har både spelat med och mot oerhört duktiga lacrossespelare. Love it och cheers!

Vi är trötta och möra, men mycket glada och insprirerade till att fortsätta träna hårt inför VM i Juli!


(Photo by Matthew Passman)
 

På väg mot London :)

Kategori:

Nu är vi snart på vår väg till London och en hälg full av Lacrosse :) Tror jag pratar för oss alla när jag säger att det bublar lite nervositet inom oss. Första matchen med Landslaget hur kul kommer inte det här bli :)
 
 
 
London Here We Come
 
// Kristin